Pri avtoimunih boleznih kot je multipla skleroza, imunski sistem napada naše organe. Kako doseči, da bo spet deloval pravilno?

Revolucionarno je odkritje, da črevesne bakterije »vodijo« in »izobražujejo« imunski sistem (Perlmutter). To pomeni, da z uravnoteženjem črevesne biote lahko normaliziramo delovanje imunskega sistema, da preneha napadati naše organe.

Po naših izkušnjah je osnovni korak na tej poti odprava smrdenja blata z uživanjem dovolj močnih probiotikov. Do sedaj smo zbrali izkušnje devetih oseb, ki so z uživanjem bio probiotika EM zmanjšale težave pri avtoimunih boleznih (glej www.iztokostan.com).

Carlos - 43 let

Carlos (43) spet hodi

Dr. David Perlmutter pa opisuje metode, ki, kot kaže, še bolj pripomorejo k uravnoteženju črevesne biote in zdravljenju raznih kroničnih obolenj. Naj povzamem njegov opis primera gospoda Carlosa (43) z multiplo sklerozo.

Ko je Carlos prišel v njegovo ordinacijo, je komaj hodil s pomočjo palice in le s težavo je stal. Dr. Perlmutter mu je svetoval, naj s klistirjem vnaša probiotične bakterije neposredno v izpraznjeno črevo. Leže na boku naj vstavi 350 ml mlačne filtrirane vode, ki ji pred tem primeša vsaj 3-6 kapsul probiotičnih bakterij, predvsem tipa Bifidus (te prevladujejo tudi v bio probiotikih EM). To naj zadrži v črevesju vsaj pol ure. Carlos je to počel trikrat tedensko in že po dveh tednih je lahko hodil brez palice.

Dr. Perlmutter mu je nato svetoval še fekalno mikrobiotsko transplantacijo – presaditev dobrih bakterij. Pri njej pacientu presadijo v črevo bakterije iz črevesa zdravega človeka. To opravljajo specializirane institucije v Veliki Britaniji. Na ta način zdravijo razne kronične bolezni. Carlos je opravil 10 takih terapij in že od druge je čutil, da vse lažje hodi. Ko se je vrnil v ZDA, je sporočil dr. Perlmutterju: „Hodim tako dobro, da ljudje sploh ne opazijo, da je bilo z mano kaj narobe“ (Perlmutter, Zdravi možgani str. 84).

Dr. Perlmutter navaja še več primerov ozdravitve, med drugim pacienta z multiplo sklerozo, ki je bil že na vozičku. Po končani terapiji je spet hodil; »njegova multipla skleroza pa je prešla v popolno remisijo« (Perlmutter, Zdravi možgani, str. 16).

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! 
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM, 
April 2018, Dr. Iztok Ostan