vitamin c_fhesZnano je, da je v času, ko se nas loteva prehlad, dobro okrepiti imunski sistem z antioksidanti. Uživanje vitamina C, limoninega in drugih antioksidantsko bogatih svežih sokov seveda koristi, a kljub temu gripa ali prehlad običajno trajata teden dni. Obstajajo pa tudi močnejša antioksidantska sredstva. Mednja uvrščam zlasti
antioksidantski prašek FHES. Če ob začetku prehlada ali gripe jemljemo ustrezen odmerek tega antioksidanta, se bolezen ne razvije oziroma so težave bistveno milejše in izzvenijo že v dveh ali treh dneh.

Zakaj je prašek FHES tako učinkovit? Vemo, da lahko patogene bakterije uničimo z močnimi oksidanti kot so antiobiotiki. A ta sredstva imajo negativne stranske učinke. Razvoj patogenih bakterij in glivic pa lahko zavremo tudi z zelo antioksidantskim okoljem. Za tak učinek je potrebna velika antioksidantska moč, mnogo večja od moči običajnih antioksidantov. Na Univerzi v Ljubljani smo izmerili, da je kozarec vode z odmerkom FHES po antioksidantski moči enakovreden vsaj 10.000 kozarcem najbolj antioksidantskega svežega soka.

FHES obenem zelo poveča obrambno moč imunskega sistema. Ta je prehransko zelo zahteven, saj tehta približno toliko kot naš največji organ, jetra. Naše obrambne celice, levkociti, potrebujejo veliko energije in drugih hranil tudi zato, ker zelo aktivno lovijo in nevtralizirajo tujke. Dr. Corey Stephanson je v posebni študiji
ugotovil, da s FHES napojene celice ustvarijo iz glukoze do petkrat več energije kot bi je sicer, kar daje izjemno moč tudi imunskemu sistemu.

In še zelo pomembno dejstvo: ob uživanju FHES ni negativnih stranskih učinkov, je ugotovila raziskava tajvanskih strokovnjakov. Antioksidantskega praška FHES ni priporočljivo jemati skupaj z antibiotiki.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE!
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM,
FEBRUAR2022, Dr. Iztok Ostan