Kakovostna prehranska dopolnila so običajno draga. Upokojena znanka z nizko pokojnino se mi je nedavno potožila, da FHES, aminokisline OKA in bio probiotik EM, ki jih sicer zelo ceni, žal niso zanjo, saj si priporočenih optimalnih odmerkov ne more privoščiti. A na srečo učinkujejo že v manjših odmerkih. Naj ponazorim z nekaj primeri.

Dr. Ron Meyers pri kroničnih obolenjih priporoča po 6 kapsul FHES na dan, pri raznih težkih obolenjih so se izkazali kot učinkoviti odmerki aminokislin OKA od 6 do 10 tablet na dan. Naša znanka na Hrvaškem, gospa Milena (82), ki je prejemala nizko kmečko pokojnino, si ni mogla privoščiti več kot eno kapsulo FHES in 2 tableti OKA na dan, pa je kljub temu čutila blagodejen učinek pri astmi, ki jo je mučila več desetletij. Ko je začela uživati FHES in OKA, kar nekaj let ni potrebovala zdravnika, saj ni imela več astmatičnih napadov. Povedala pa je, da se težave pri dihanju spet pojavijo, če 2 do 3 dni ne užije FHES.

Koristna dopolnila
Kakovostna probiotična dopolnila lahko pripomorejo k olajšanju

V marčni številki teh novic smo predstavili primer 64-letne gospe s Primorske, ki je imela hemoroide že kot punčka. Bala se je jemati bio probiotik EM, saj ji mnoga zelišča in kis povzročajo težave, v tem kislem napitku pa so izvlečki kar 19 vrst zdravilnih rastlin. Po težkem obroku je previdno poskusila z eno žlico bio probiotika EM, razredčenega v 2-3 dl vode. Občutila je olajšanje brez kakršnih koli neprijetnih stranskih učinkov. Sčasoma je dodala tak napitek še po drugem dnevnem obroku. Danes shaja z 2-3 žlicami bio probiotika EM na dan. Pri zadnji kolonoskopiji je bil zdravnik navdušen nad stanjem njene črevesne sluznice, ki je, kot je dejal, odlično.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! 
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM, 
Maj 2019, Dr. Iztok Ostan