Že dolga leta uporabljam spirulino tipa Pacifica, ki jo pridelujejo v kontroliranih naravnih pogojih na Havajih. Prodajajo jo tudi v naših lekarnah, ki imajo stroge kriterije izbire produktov.

Proizvodnja naravne Spiruline na Havajih

Sodobni kontrolirani pogoji proizvodnje naravne »Spiruline Pacifica« na Havajih

Do leta 2005 je imela ta vrsta spiruline tudi EKO certifikat. Od tedaj pa nova regulativa v ZDA zahteva, da morajo proizvajalci spiruline uporabljati velike količine organskega gnojiva za pridobitev tega certifikata. Izkazalo se je, da to gnojivo ni povsem topljivo v vodi in ostaja tudi v končnem produktu. Ker je to za potrošnike manj varno, so se ameriški proizvajalci spiruline odločili, da ne bodo proizvajali spiruline z EKO certifikatom, pač pa bodo ohranili dotedanji način proizvodnje, ki jo imenujejo »naravna«. Pristojni urad ZDA (FDA) je tej t.im. naravni spirulini podelil certifikat varnosti za človeško prehrano, medtem ko spirulina, proizvedena po novih EKO pogojih, tega certifikata nima.

Tudi slovenske lekarne še vedno prodajajo naravno »Spirulino Pacifica«, ki ima veliko certifikatov o kakovosti proizvodnje, ne pa tudi EKO certifikata.

https://megahydrate.si/spirulina-pacifica-tm-hawaiian/

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! 
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM, 
April 2017, Dr. Iztok Ostan