vrtecPo dopustu gredo malčki spet v vrtec, odprla so se vrata šol. Vsako leto ob tem času posvetimo v teh novicah več prostora zdravju naših malčkov. Tu je pričevanje gospe, ki nam ga je posredovala lani:
»Moj desetletni sin ima že od malega kronične težave s črevesjem. Začelo se je, ko je v vrtcu dobil rotavirus, ki je povzročil hudo drisko, imel je tudi kri v blatu. Takrat še nisem poznala probiotika EM, težavo smo rešili z oljem neem in strogo dieto.

Od takrat so se podobne težave pogosto ponavljale. Ko mu upade odpornost, mu rahlo oteče spodnja ustnica, pojavijo se bolečine v črevesju, driska in povišana telesna temperatura. Pogosto so se pojavljale tudi glivice na podplatih. Doživel je toliko hudega, da je bil pripravljen preizkusiti kar koli, kar bi lahko pomagalo.

Probiotik sem mu prvič dala pred nekaj leti, ko je pozimi razsajala gripa in so pri njem spet izbruhnile običajne težave. V nedeljo je na pol ure spil pol šilca probiotika. Takoj sem opazila učinek na očeh, pa tudi ustnica ni otekla. Prav neverjetno se mi je zdelo, da je v ponedeljek že lahko šel v šolo.

Probiotik mu tako pomaga, da ga imamo vedno na zalogi. Ko se mi zdi malo »čuden«, mu dam šilce. Pa tudi sam ima občutek, kdaj ga potrebuje.

V začetku mi je probiotik smrdel, a sem se njegovega vonja navadila«.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE!
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM,
SEPTEMBER2021, Dr. Iztok Ostan