rokaTe dni smo s Štajerske prejeli naslednje pričevanje:
»Moja 64-letna žena si je pred mesecem in pol zlomila nadlahtnico. Zaradi osteoporoze se ji je del kosti strl na drobne koščke. En od koščkov je predrl žilo, prišlo je do močne podkožne krvavitve. Roka je bila prva dva tedna tako otečena, da ni bil možen noben zdravniški poseg. Šele ko je oteklina uplahnila, so jo napotili na operacijo. Opravili so osteosintezo, vstavili so dve ploščici in vijake. Zaradi osteoporoze je bil izid operacije zelo negotov, obstajala je celo realna nevarnost, da bo potrebna amputacija roke. Ko se je vrnila z operacijskega posega, je imela za nameček še polovico ustnice razparane.

Takoj sem ji pričel dajati optimalno kombinacijo esencialnih aminokislin OKA, po 4 tablete dopoldan in 4 popoldan. Zaenkrat jih še vedno uživa, še vedno po 8 na dan.

Ustnico je potegnilo skupaj že v dveh dneh. Kontrolni pregled osem dni po odpustu iz bolnišnice je pokazal, da sta se ploščici prijeli, le vijak je malo zdrsnil z mesta. Na naslednji kontroli, tri tedne kasneje, je rentgenski posnetek pokazal, da se je vse lepo zaraslo, le gibljivost v komolcu je ostala bistveno zmanjšana. Če po osmih fizioterapijah ne bo izboljšanja, bo potreben še manjši rez za povrnitev gibljivosti«.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE!
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM,
SEPTEMBER2021, Dr. Iztok Ostan