Rekreativni obiskovalec goraStar sem 52 let (180 cm, 90 kg). Pred devetimi leti sem si v prometni nezgodi hudo poškodoval glavo. Takrat sem začel uživati OKA, in sicer po 5 do 6 tablet na dan. Ob taki prehranski podpori sem, kot so ugotavljali zdravniki, zelo hitro okreval in bil odpuščen iz bolnišnice. Menim, da me je OKA ob tako hudi poškodbi glave, pravzaprav rešil. Ostale pa so mi posttravmatske depresije.

Prehranski dodatek FHES sem začel uživati kmalu po prvi izkušnji z OKA. Uživam ju redno z občasnimi prekinitvami.

Dve leti po nesreči sem staknil meningitis. Ob tej bolezni (ali zaradi nje) se je pojavila še artroza kolen (vnetje in deformacija kolenskih sklepov). A se nisem dal. Tu po tej težavi sem ostal aktiven rekreativec.

Rekreativec kolesarČe pred kolesarjenjem zaužijem 3 tablete OKA, imam pri vožnji v klanec 30 do 40 odstotkov več moči kot sicer (isti klanec zmorem prevoziti v prestavi, ki je za 3 stopnje zahtevnejša od običajne). Na predvečer fizičnega napora pred spanjem vzamem še 2 tableti OKA. Tako sem ob uživanju tega prehranskega dodatka kljub artritičnim kolenom uspel v 18 urah prekolesariti pot od doma v okolici Ljubljane do doline Vrata, se od tam povzpeti na vrh Triglava, sestopiti in se vrniti s kolesom domov.

Pred nekaj tedni sem začel uživati probiotik EM. V prvih dneh sem popil kar po 1 dl na dan. Učinek je bil zelo pozitiven. Opazil sem ga v zvezi z vetrovi, ki me na primer po obroku fižola mučijo kar tri dni. Ob uživanju probiotika EM pa se napihovanje po uživanju fižola umiri že po enem dnevu. Tudi artritičnih bolečin v kolenu je ob uživanju probiotika EM manj. To mi daje upanje, da bo morda kombiniranje FHES s probiotikom EM vplivalo na zmanjšanje vetrov in zaprtja, povezanih z uživanjem FHES.

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! 
Novice za uporabnike FHES, OKA (angl. MAP) in probiotikov EM, 
Februar 2017, Dr. Iztok Ostan