glava

Active-H z magnezijem, dr.Patricka Flanagana


Active-H škatlica

Active H z magnezijem je bil naprodaj med leti 2004-2010, ki je vseboval najmočnejši poznani antioksidant negativno ionizirani vodik oziroma "aktivni vodik". Active H z magnezijem je nadomestil prejšnji izdelek Active H s silikat hidridom.

Izdelek na osnovi magnezija je bil priljubljen vir vodikovih ionov H-, saj je oddajal vodikove ione daljše časovno obdobje, obenem pa oskrbel naše celice z izjemno aktivno obliko magnezija.

Ko je naše telo pod stresom, večinoma izloča magnezij in kalij v urin. Če je človek nenehno pod stresom, začne telesu primanjkovati magnezija, kalija in ionov H-. Ko se zaloge mineralov in antioksidantov v telesu izčrpajo, se utegnejo kmalu pojaviti zdravstvene težave in bolezni. Znano je, da prosti radikali uničujejo DNK in pospešujejo staranje. V zastrašujočem številu se pojavljajo povsod v našem telesu in več milijonkrat na dan napadejo naše celice. Če prostih radikalov ne ustavimo, lahko povzročijo hude težave. Zaradi poškodovanih DNK in škodljivih celičnih procesov se poveča tveganje za nastanek rakavih obolenj. Ko prosti radikali napadajo maščobne kisline v krvi, "pripravljajo teren" za koronarno bolezen srca (miokardni infarkt) in možgansko kap. Prosti radikali povečujejo tveganje za pojav bolezni in pospešeno staranje.

Izdelek kot je Active-H z magnezijem lahko nevtralizira vse znane proste radikale. Posebno učinkovit je pri hidroksilnih prostih radikalih, ki nastajajo zaradi škodljivega radioaktivnega sevanja. Hidroksilni prosti radikali so najnevarnejši in najbolj škodljivi prosti radikali, kar jih poznamo.

Kot edinstveno prehransko dopolnilo lahko pomaga omejiti delovanje smrtonosnih prostih radikalov, obenem pa obnavlja zaloge magnezija, kalija in aktivnih vodikovih ionov v telesu.

V našem telesu najdemo številne antioksidacijske biokemijske snovi, ki pomagajo obvladovati proste radikale. Med najbolj znane antioksidante oziroma snovi, ki se bojujejo proti prostim radikalom v organizmu, sodijo NADH, CoQ10, glutation, cistein, vitamin E, vitamin C in lipoična kislina. Ti raznovrstni antioksidanti soobstajajo v organizmu in sinergistično sodelujejo. Vsak med njimi ima elektronski redukcijski potencial, ki obvladuje posamezne proste radikale na osnovi ujemanja nasprotujočih si energijskih ravni.

Vsak antioksidant ima značilen redukcijski (redoks) potencial, ki ga merimo v milivoltih. V idealnih okoliščinah znaša redukcijski potencial Active-H okoli 800 milivoltov. Aktivni vodik je kralj antioksidantov, saj je sposoben obnoviti vse druge antioksidante v organizmu. Tabela prikazuje redukcijski potencial raznih antioksidantov:

Antioksidant Redukcijski potencial

Active-H [H-]

cistein

NADH

lipoicna kislina

glutation

CoQ10

Vitamin E

askorbinska kislina [vitamin C]

-800 mV

-340 mV

-320 mV

-320 mV

-270 mV

-100 mV

manj kot -100mV

manj kot -100mV


Vsaka snov z močnejšim negativnim potencialom lahko obnovi energijski potencial katere koli snovi s šibkejšim potencialom. Vsi omenjeni antioksidanti oddajajo ione H-, s katerimi nevtralizirajo proste radikale. Na primer, kemijsko ime vitamina C v aktivni obliki je askorbinska kislina. Ko odda zalogo vodika, dobi kemijsko ime dehidroaskorbinska kislina. "Dehidro-" označuje izgubo vodikovih molekul.

Ko kateri koli antioksidant,šibkejši od Active H, odda ion H- za nevtralizacijo prostega radikala, nekdanji antioksidant s tem postane prosti radikal – resda manj škodljiv od prostega radikala, ki ga je nevtraliziral. Izdatna zaloga aktivnega vodika v organizmu lahko odločilno pripomore k uspešnemu delovanju "antioksidacijske kaskade" in nas tako zavaruje pred škodljivim delovanjem prostih radikalov.

Active H z magnezijem sem razvil z namenom, da bi postal najmočnejši uničevalec prostih radikalov. GOH je bilo prvo podjetje na svetu, ki je ponudilo naše odkritje svojim kupcem.

Nadaljujemo z raziskavami aktivnega vodika in nenehno razvijamo natančnejše in učinkovitejše metode merjenja in testiranja tega izmuzljivega antioksidanta v bioloških tekočinah in v vodi.

dr.Patrick Flanagan

dr.Patrick Flanagan

Opomba: Ker izdelka "Active-H z magnezijem" ni več na voljo, je za vse, ki jih zanimajo podobne rešitve priporočljivo jemati s kapsulami Megahydrate (ki je podoben, ne vsebuje pa Mg) zraven tudi prehrambene dodatke oz napitke, ki vsebujejo magnezij magmatskega izvora.Za dodatne informacije nas lahko tudi Kontaktirate.


Informacije na tej strani so izključno informativne narave in niso namenjene diagnozi oziroma zdravljenju bolezni. O zdravljenju katerekoli bolezni se posvetujte z zdravnikom ali terapevtom. Stran ni neposredno namenjena medicinskim nasvetom. Ne prevzemamo nobene odgovornosti če se odločite spremeniti ali začeti zdravljenje. Vse izjave, izsledki in dejstva so izključno informativne narave. Ne spreminjajte zdravljenja brez posvetovanja z zdravnikom.